Marathon Parijs, Rotterdam en Londen

Het voorjaar van de marathon zit er weer op! Deze maand kwamen er maar liefst 6 Petersporters in actie op 3 verschillende marathons. Egbert de enige man in dit gezelschap, trapte het seizoen of op 2 april in Parijs. En deed dit zeer succesvol. In een eindtijd van 38 seconden boven de 4 uren, was hij zeer tevreden met het eind resultaat. Al had hij toch stiekem 39 seconden sneller willen lopen. Hij bleef met zijn tijd een fractie boven zijn p.r.

2 weken later, op 16 april, was het in Rotterdam de beurt aan Abigail, Karin, Gina en de op stoom geraakte Ilona. De 2 eerst genoemden kampten beiden in de laatste week van de voorbereiding van deze marathon met griep verschijnselen.  Toch leken Abi en Karin net op tijd fit te zijn geraakt en starten op deze mooie zondagochtend aan de Coolsingel. Helaas moest Karin na ruim 28 kilometer opgeven, doorlopen was teveel gevraagd. De debuterende Abi, had het ook zwaar maar kon gelukkig de marathon wel voltooien in een mooie eindtijd van 4 uur en 50 minuten. Ook Gina debuteerde op de marathon en deed dit verdienstelijk in een mooie tijd van 4 uur, 38 minuten en 59 tellen. Op Ilona stond geen maat, ze finishte in een nieuw p.r. in een mooie vlakke race in 3 uur en 34 minuten en 9 seconden, een verbetering van 68 tellen met haar vorige marathon, destijds gevestigd in Amsterdam.  Een voortreffelijke tijd! Waar haal je het vandaan.

Op 23 april was het de beurt aan Suzanne in Londen.  Waarin ze niet veel onder deed voor Sifan Hassan. Nadat Corona in eerdere jaren roet in het eten had gegooid om naar Londen te vertrekken, stond ze nu wel vol goede moed aan de start. Tussentijds had ze in 2020 al eens deze afstand gelopen van Lauwersoog naar huis, maar nu was  daar haar officiele debuut. In een mooie race snelde ze naar een tijd van 4:21,26, een officieel p.r. ook daar.

Later in het jaar starten o.a. Marieke A. en Lydia in New York, en ook Karin heeft al aangegeven om revanche te halen in 2024. Wie volgt? En waar blijven naast Egbert, de mannen?