Marathon Amsterdam e.a.

Vandaag waren er 6 lopers actief in onze hoofdstad Amsterdam.
Vanmorgen waagden Egbert, Ilona, Marleen en Martha zich aan de hele marathon. Onder uitstekende omstandigheden, het parcours record sneuvelde vandaag, gingen ze om 9.00 uur van start.
De inspanningen werden door velen van ons gevolgd via de app. Om de 5 kilometer kregen we weer een update. Heel even maakten we ons zorgen over Ilona, maar bij de doorkomst na 15 kilometer hadden wij ook haar tussentijd. En dat loog er niet om. Bij haar debuut klokte ze uiteindelijk een eindtijd van 3 uur,35 minuten!! Ongelooflijk knap, maar ook nog niet eens verrassend.
Egbert kon haar even volgen, maar hij had zijn eigen plan al getrokken. Begin dit jaar had hij al een officieuze marathon gelopen van Leek naar huis in een tijd van 3.50,10 vandaag benaderde hij deze tijd op 6 tellen, op zich al een prestatie. Eindtijd 3.50,16.
Martha en Marleen hadden de hele voorbereiding samen gedaan. Ze zijn aan elkaar gewaagd en de afspraak was dan ook samen starten samen finishen, eindtijd ondergeschikt.
En ze hebben genoten, Martha kreeg het moeilijk met de nodige pijntjes in de benen werden het nog een pittige laatste 10 kilometer. Maar de ere ronde in het Olympisch stadion en de finish was het meer dan waard, Chapeau Chapeau.
(Ook gespot, Eva Klat, met haar vriendinnen. Ook zij een dik p.r. nipt boven de 4 uren).
In de middag was het de beurt aan Yvonne en Charlotta. Grotendeels werd er samen gelopen, op het einde had Charlotta nog lucht over op een versnelling en klokte een mooie 2.04,59 bij haar debuut. Yvonne kwam daar na dik 2 minuten ook over de finish.
Een paar mooie prestaties en herinneringen voor het leven.
Zaterdag had Ingrid zich al laten zien bij de trail van Runforestrun, een loop van 19 km. En in Assen was Olaf weer eens actief na lang blessureleed. Hij liep de Asserstadsloop alweer, een keurige 10 kilometer in een tijd van 47,10!
Zo waren we weer mooi vertegenwoordigd dit weekend. A.s. weekend ook veel bekende gezichten bij de Urban Trail, dan wat dichterbij huis, lekker in stad. Sjouwen door gebouwen.