Devil's trail

11 november 2022 is de dag dat je weer met je lampje lopen mag. Peter vd Z en Anneke liepen op deze vrijdagavond de 10 kilometer trail op de donksterste plek van Nederland. Met hun lampjes op hun hoofd zochten ze de weg door de duinen en het helmgras en dit allemaal onder een prachtige sterrenhemel. Peter kwam net boven het uur weer bij de finishstreep. Anneke kwam luid aangemoedigd door haar teamgenoten van Petersport iets later weer bij de berkenplas.

Na een koude avond stonden we op met een warm gevoel. Op zaterdag was het namelijk de beurt aan de lange afstandlopers. Er kon gekozen worden voor de 15- en de 30 kilometer. Wij deden dit jaar allemaal mee aan de 15 kilometer. Doordat Martha en Marleen wegens blessureleed niet aan de start konden verschijnen waren er nog wat startnummers vrij gekomen. Zo kon het dat gastloper Frank Marks nog last minute kon worden ingevlogen voor zijn eerste trail ooit. Peter P. had er deze dag zin in en wou met de besten mee. Dit resulteerde in een 6e plaats overall en zelfs een 1e plaats in zijn leeftijdscategorie! Vlak achter hem finishte ook Joyce al. Zij behaalde een 6e plaats overall bij de dames en ook een podiumplaats bij de dames 40+, 2e!

Zo druppelden we 1 voor 1 weer binnen over het mistige eiland. En kon er bij de inmiddels opgewarmde Oorsprong genoten worden van de behaalde prestaties onder het genot van een biertje bij de vuurkorf. Des avonds nog heerlijk gegeten in de Tox en voor wie wou was er nog tot laat in de nacht, muziek.....zondag moe maar voldaan nog even over het eiland en in de middag weer richting huis, graag tot volgend jaar.

Leuk om Daryoush (woonplaats onbekend) na lange tijd weer eens te zien. De mooie verhalen van Karel te horen. Jaap midden in de nacht met een kussen te horen en te zien gooien en Michel nu wel eens te zien genieten van het hardlopen.

(Grote verrassing in de uitslagen was dat wij in de teamuitslag, als team de eerste plaats hadden behaald!!)