Loopgroep in de wijk Reitdiep

 

Welkom bij Petersport. 

Petersport is een loopgroep uit Groningen in de wijk Reitdiep. Wij lopen voornamelijk in de wijk Reitdiep, maar maken ook wel uitstapjes richting het nabijgelegen Zernike, Gravenburg of de Held. Ook trainen we wel eens op de heuvels van het Noorderplantsoen of op en om de Kardingerbult. Wij trainen op de maandagavond en op de donderdagavond. De trainingen duren ruim een uur. Om mee te kunnen lopen is een beetje basisconditie toch wel gewenst. Verder is de Nieuwjaars training op 1 januari en de zomeravond duurloop op 21 juni vaste prik geworden. De Monnikenloop (maart) en de Devilstrail (november) op Schiermonnikoog bezoeken we ook graag met een groep om daar een weekend te verblijven voor wie dat mogelijk is.

Als je ook eens wilt meedoen bij Petersport dan kun je je via het menu Contact / aanmelden opgeven. Je kunt altijd een keer meelopen.

Met sportieve groeten,

Peter en teamgenoten.

Stadspark Nightrun

19 november 2022 was er in Groningen voor de eerste maal de Stadspark Nigtrun. En het was gelijk een barre editie, alhoewel daar tijdens het lopen geen sprake van was. Het was vooral de kou na afoop, die de tocht richting huis, zo koud maakte. Maar liefst 15 Petersporters wisten de weg naar het gezellige en sfeervolle stadspark deze avond te vinden. Tijdens de route was er muziek en verlichting, bovendien had elke deelnemer een hoofdlampje gekregen. Na afloop was er nog wel gelegenheid om bij te praten bij de diverse horeca, maar de meesten zochten hun heil toch ergens anders. vjzwevwb (volgend jaar zijn we er vast weer bij).

I did it!

Een kleine delegatie van de groep, die nog een bizarre fietstocht voor de boeg hadden!

Devil's trail

11 november 2022 is de dag dat je weer met je lampje lopen mag. Peter vd Z en Anneke liepen op deze vrijdagavond de 10 kilometer trail op de donksterste plek van Nederland. Met hun lampjes op hun hoofd zochten ze de weg door de duinen en het helmgras en dit allemaal onder een prachtige sterrenhemel. Peter kwam net boven het uur weer bij de finishstreep. Anneke kwam luid aangemoedigd door haar teamgenoten van Petersport iets later weer bij de berkenplas.

Na een koude avond stonden we op met een warm gevoel. Op zaterdag was het namelijk de beurt aan de lange afstandlopers. Er kon gekozen worden voor de 15- en de 30 kilometer. Wij deden dit jaar allemaal mee aan de 15 kilometer. Doordat Martha en Marleen wegens blessureleed niet aan de start konden verschijnen waren er nog wat startnummers vrij gekomen. Zo kon het dat gastloper Frank Marks nog last minute kon worden ingevlogen voor zijn eerste trail ooit. Peter P. had er deze dag zin in en wou met de besten mee. Dit resulteerde in een 6e plaats overall en zelfs een 1e plaats in zijn leeftijdscategorie! Vlak achter hem finishte ook Joyce al. Zij behaalde een 6e plaats overall bij de dames en ook een podiumplaats bij de dames 40+, 2e!

Zo druppelden we 1 voor 1 weer binnen over het mistige eiland. En kon er bij de inmiddels opgewarmde Oorsprong genoten worden van de behaalde prestaties onder het genot van een biertje bij de vuurkorf. Des avonds nog heerlijk gegeten in de Tox en voor wie wou was er nog tot laat in de nacht, muziek.....zondag moe maar voldaan nog even over het eiland en in de middag weer richting huis, graag tot volgend jaar.

Leuk om Daryoush (woonplaats onbekend) na lange tijd weer eens te zien. De mooie verhalen van Karel te horen. Jaap midden in de nacht met een kussen te horen en te zien gooien en Michel nu wel eens te zien genieten van het hardlopen.

(Grote verrassing in de uitslagen was dat wij in de teamuitslag, als team de eerste plaats hadden behaald!!)

Running tour Groningencityrunning

Op zondagmiddag 16 oktober 2022 sloten wij ons weer aan bij Richard van der Werff voor een rondje stad. Richard is de hardloopgids van Groningencityrunning. Voorgaande jaren hadden wij hem al vaker gevraagd voor een mooie ronde door onze stad. We horen dan de verhalen over gebouwen en over de geschiedenis van Groningen. Af en toe kunnen we ook nog ergens naar binnen glippen. Deze dag, onder prachtige omstandigheden, was het ook weer net even weer anders dan anderen jaren. Richard had voor deze dag een beertour georganiseerd. De tour begon en eindigde bij baxbier. Onderweg kwamen we langs verschillende bestaande en opgeheven brouwerijen. Na ruim 2 uur door de stad te hebben gerend (en geluisterd) was het tijd voor een rondleiding met aansluitend een proeverij. Waar nog lang werd nagepraat en nieuwe ideeën werden opgedaan voor een volgend evenement.

Foto: Gids Richard voorop met zijn kudde, komende van de kromme elleboog.

Clinic op locatie

7-10-2022. Afgelopen donderdag mocht ik een hardloop clinic verzorgen op locatie bij Harrier accountancy-bedrijfsadvies in Groningen. Een bedrijf die vitaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Dit allemaal in het kader van het 12,5 jarige jubileum van dit bedrijf dit jaar. De werknemers waren deze dag al verwend met workshops, lunch, massages en muziek. Ik voelde mij daar de kers op de taart. Zo kon ik nog net wat tips en trucs geven voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar in onze provincie van aanstaande zondag, de 4 mijl van Groningen! En dat bij de beste Hybride werkgever van het land in de categorie van 1 tot 20 medewerkers! Leuk om te doen en wie weet tot een volgende keer.

Pagina's